Cabo - Snenie (2016)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Cabo - Snenie (2016)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 279,00 Kč

Akční cena 248,00 Kč

CD

Do 14 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Cabo
Titul Snenie (2016)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 14 dnů
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Flám
2. Snenie
3. Poznanie
4. Oblaky
5. Raz, dva
6. Tak príď
7. Nie si
8. Rozlúčka
9. Dobrú noc
10. Pochod
Popis Formát: Audio CD, 2. album
Žánr: Rock

Interpret: Pavol "Cabo" Cabadaj

Snenie je důstojným následovníkem Palovy sólové prvotiny Bijú hodiny. Od debutu se liší zejména původem textů. Cabo již nevyužívá básníků slovenské katolické moderny a exilových básníků, ale použil své texty a oslovil i současné mladé textaře ​​(Dominiku Marunovú, Evu Lacovú, Martina Dikoša, Milana Nemčeka, Petra Cingela, Romana Pechanca).

Jako na předchozím albu, tak i nyní byli přizváni různí interpreti. V první skladbě, Flám zpívá Jan "Freedom" Svoboda. Příjemný rockový rozběh. A ten text: „klamstvá...sú úprimné“ nebo: „pravda klame do očí“. Následuje titulní Snenie, kde je poprvé na albu citlivě zkombinovaný duet jemného hlasu Marie Papánkovej a "chrapláku" Roba Šimka (zpěvák skupiny MASSRIOT). Silný refrén. Poznanie si Martin Dikoš nejen otextoval, ale i nazpíval. Podobně jako na CD Bijú hodiny i tady hlasem připomíná Petra Nagye. Oblaky jsou první ze dvou instrumentálních skladeb nacházejících se na albu. Pestrá skladba, ve které Palova kytara vhodně doplňuje zvuk saxofonu.

Druhý duet Marie a Roba je vrcholem alba. Jak má vypadat rocková skladba zpívaná ženou ukazuje Nejsi. Pokud by Marie nahrála své album v podobném duchu, vyplnila by mezeru, která na Slovensku je od dob Mirky Brezovské nebo skupiny MADAM. Tóny saxofonu přinášejí píseň s názvem Rozlúčka. Její text by klidně mohl být textem staré terchovské lidové balady. Dobrú noc nazpíval poslední hostující zpěvák Boris Lettrich ze skupiny AYA. Závěrečná skladba je na první poslech ideální instrumentálkou. Její devizou je nástrojová pestrost (kombinace kytar, heligonky a dud) a folklorní motiv, který má Palo zakódovaný ve své DNA.

Celé album je vhodně vyváženým poměrem pomalých i rychlých skladeb, mužských a ženských vokálů i výběrem muzikantů. Palo si sám nahrál kytary a baskytaru, ale seznam hudebních hostů je delší než seznam zpěváků. Juraj Jaroštiak (kytary), Adrián Simonides (baskytara), Rudolf Maják (bicí), Ľuboš Tomaščík (klávesy), Marek Pastirik (saxofon, klarinet, dudy), Alojz Mucha (heligonky), Andrej Dostál (akordeon), Terezka Rusiňáková (violoncello ).
SKU 19610042
Ean 8588003274397
Rok vydání 2016
Pořadové číslo 1000126430
Sleva Sleva 11 %
Doporučená prodejní cena 279,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').