Dalibor Štrunc - Prameny/Sources (2000)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Dalibor Štrunc - Prameny/Sources (2000)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 279,00 Kč

Akční cena 252,00 Kč

CD

Do 14 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Dalibor Štrunc
Titul Prameny/Sources (2000)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 14 dnů
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Pramen - Dalibor Štrunc / František Hrubín
2. Rozhovor - Luboš Malina
3. Satu Peka - Dalibor Štrunc
4. Ozvěny starých dobrých časů - Jiří Plocek
5. Staromaďarská - Dalibor Štrunc
6. Na Skřivánku - Dalibor Štrunc
7. Mezi řečí - Luboš Malina
8. Markéty tančí - Dalibor Štrunc
9. Beskydská - Dalibor Štrunc
10. Páslo dívča páva - Dalibor Štrunc / lidová
11. Cestou na západ - Dalibor Štrunc
12. Živá voda - Dalibor Štrunc
Popis Formát: CD, Album
Žánr: Folk
Styl: Cimbálovka

Dalibor Štrunc je jedním z nejžádanějších českých cimbalistů ale působí také jako hudební skladatel, textař, zpěvák a pedagog. Svou koncertní činnost kombinuje s pestrou studiovou prací a výukou hlavního oboru cimbál na brněnské konzervatoři.

Narodil se 13. 6. 1966 ve Valašském Meziříčí. Vyrůstal na Valašsku, v Rožnově pod Radhoštěm v muzikantském prostředí (otec Jaromír je dlouholetý primáš folklorního souboru Radhošť a matka Jaroslava je členkou ženského sboru Polajka). Základy cimbálové hry získal od prof. J. Liebermannové a už v deseti letech hrával na cimbál s muzikou souboru Radhošť.

Po studiu na brněnské konzervatoři u prof. M. Vlasákové (absolutorium v roce 1986), kdy také externě spolupracoval s různými amatérskými a profesionálními soubory (Kašava, MCM, BROLN, OSB aj.) se v roce 1988 stává sólistou Československého státního souboru písní a tanců, později Českého uměleckého souboru. Během svého pražského angažmá (1988-92) se věnuje nejen interpretaci lidové, ale i vážné hudby (symfonický orchestr FOK, Pražští madrigalisté) a též pravidelně nahrává filmovou a televizní hudbu s Filmovým symfonickým orchestrem.

(Fisyo) Nahrávání této hudby se věnuje během celé své umělecké praxe a jeho cimbál zní v několika desítkám zahraničních i českých filmů a inscenací (mezi autory nahrávané filmové televizní hudby patří např. Maurice Jarre, Jean Michel Jarre, Alexandre Desplat, Jiří Bulis, Jiří Celba, Milan Kymlička, Petr Ulrych, Zdenek Merta, ORM, Tomáš Kympl aj.)

Jako interpret je výrazným a osobitým představitelem moravské cimbálové tradice, na první poslech se odlišující od dalších středo- a východoevropských cimbalistů. Jeho prokázaná hráčská zdatnost inspirovala i několik současných skladatelů vážné hudby, kteří mu věnovali některá svá díla (Zdeněk Lukáš, Bohuslav Řehoř, Martin Jakubíček, Miloš Štědroň, Radek Zapletal aj.)

Kromě interpretačních aktivit se v poslední době věnuje i práci producentské a vydavatelské, kde jeho zájem směřuje do oblasti nekomerční, především vážné hudby.
SKU GMUSIC017
Ean 8595089510172
Rok vydání 2000
Pořadové číslo 1000056345
Sleva Sleva 10 %
Doporučená prodejní cena 279,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').