Dan Deacon - Gliss Riffer (2015)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Dan Deacon - Gliss Riffer (2015)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 319,00 Kč

Akční cena 287,00 Kč

CD

Do 14 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Dan Deacon
Titul Gliss Riffer (2015)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 14 dnů
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Feel The Lightning
2. Sheathed Wings
3. When I Was Done Dying
4. Meme Generator
5. Mind On Fire
6. Learning To Relax
7. Take It To The Max
8. Steely Blues
Popis Formát: Audio CD
Žánr: Electronic
Styl: Experimental

Když se svět před osmi lety dozvěděl díky albu "Spiderman of the Rings" o Danu Deaconovi, hýčkal si baltimorský hudebník image pološíleného nerda, který dělá věci hlavně pudově. Nenechte se ale zmást jeho brýlemi slepenými izolačkou, Deacon vystudoval kompozici a své poslední desky "Bromst" a "America" natáčel s dvacetihlavým ansámblem profesionálních hudebníků. Prý ho to docela vyčerpalo, takže novinku "Gliss Riffer" spíchl po večerech během turné s Arcade Fire a popisuje ji v rozhovorech jako návrat k osmibitovému šílenství Spidermana prstenů.

Estetika digitálního punku z jeho průlomové desky (natočené ve stylu dvakrát řež a pak až třeba jednou měř) má na novince "Gliss Riffer" své místo, jenže u Deacona nikdy přesně nevíte – i za těmi zdánlivě nejjednoduššími věcmi se skrývá rafinovanost a sofistikované postupy. V tom byl nakonec Dan Deacon vždycky přeborník – do svých tracků pěchuje osmibitové smyčky, electro punk i noise, ale pořád to zní nenuceně a chytlavě jako pop z hitparád. Na nové desce z této škatulky třeba šmoulí refrén z Feel The Lightning nebo delikátní melodie z Meme Generator.

Dan Deacon se dostal na stránky hudebních periodik, až když začal víc používat svůj hlas, a na novince "Gliss Riffer" je celkem jasné, proč se tak stalo. Ne, že by byl nějaký excelentní vokalista, ale jeho zpěv nezpěv všechno to zvukové haraburdí skvěle polidšťuje a může ho klidně porůznu modulovat nebo překrucovat, jako v Mind On Fire. Poslední dva tracky desky 'Take It To The Max' a 'Steely Blues' jsou čistě instrumentální a nějaký lidský element jim celkem chybí. Bez něj jsou jen mozkovým výplachem ve stylu Fuck Buttons.

"Gliss Riffer" rozhodně není radikálním úkrokem v diskografii Dana Deacona, jak by se podle některých vyjádření dalo čekat. Kontinuita s jeho staršími deskami je tady zcela jednoznačná. Oblíbená postavička outsider popu pořád dělá desky, které stojí za poslech...

Arranged By – Dan Deacon
Composed By – Dan Deacon
Design – Rob Carmichael (2)
Engineer – Dan Deacon
Illustration – Joanna Field
Mastered By – Mike Marsh
Mixed By – Dan Deacon
Producer – Dan Deacon
Written By – Dan Deacon
SKU WIGCD326
Ean 0887828032624
Rok vydání 2015
Pořadové číslo 1000117836
Sleva Sleva 10 %
Doporučená prodejní cena 319,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').