Dubňanka - Já Tě Dobře Znám...? (2008)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Dubňanka - Já Tě Dobře Znám...? (2008)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 199,00 Kč

Akční cena 179,00 Kč

CD

Zrušeno, doprodej skladových zásob

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Dubňanka
Titul Já Tě Dobře Znám...? (2008)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Zrušeno, doprodej skladových zásob
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Michaela (orch. polka)
2. Já tě dobře znám (polka)
3. Slunko nízko (valčík)
4. Muzikanti (polka)
5. Jiřický valčík (valčík)
6. Došel tichounce (polka)
7. Kamarádi moji milí (valčík-polka)
8. Pod zelenú horú (valčík)
9. Svět se točí dál (country waltz)
10. Zlatý poklad (polka)
11. V zahrádce (valčík)
12. Ta dobřínská dědina (valčík)
13. Podruhé vám nepovím (polka)
14. Dolnodubňanský pochod (pochod)
Popis Formát: CD, Album
Žánr: Lidová hudba, Dechovka

Dechová hudba Dubňanka byla založena roku 1981 v Dolních Dubňanech u Moravského Krumlova.
Prvním kapelníkem se stal výborný muzikant Milan Petříček. Pod jeho vedením si kapela brzy získala jméno a své posluchače nejenom v širokém okolí Moravského Krumlova, ale i v celém znojemském regionu.
Na pozici kapelníka se postupně vystřídali jeho synové - Milan (tenorista) a Petr (trumpetista).
Po jejich úspěšném působení převzal tuto funkci na podzim roku 2001 další trumpetista Ing. Petr Kadaňka, který kapelu řídí dodnes.

V roce 1989 začal v kapele působit, jako umělecký vedoucí, hudební skladatel Antonín Michna. Výsledkem této činnosti jsou dvě vydané kazety - Dubňanským stárkům (1997) a Rodný dům (1998). Spolupráci s Antonínem Michnou, činorodým to muzikantem, bohužel ukončil jeho náhlý odchod na konci roku 2000.
Na postu uměleckého vedoucího působil také od roku 2003 zpěvák a tenorista Pavel Jech (absolvent konzervatoře v Českých Budějovicích). Na sklonku roku 2007 navázala kapela spolupráci s panem Bohumírem Kameníkem, kterému Pavel rád postoupil umělecké vedení.

Současným uměleckým vedoucím kapely je Bohumír Kameník - vynikající brněnský muzikant, skladatel i pedagog, který svým nezaměnitelným způsobem výrazně formuje současnou tvář Dubňanky. Hmatatelným výsledkem spolupráce je CD s názvem Já tě dobře znám…?, vydané v dubnu 2008.

V počátečních měsících roku 2012 kapela natáčí další CD s názvem Už sa rozednívá..., které odráží současný obraz kapely.

Mezi významné úspěchy kapely z poslední doby patří i 1.místo s vyznamenáním Cum Laude na mezinárodní soutěžní přehlídce "Dychovky v Preši" v roce 2009, či 3.místo v Mistrovství České republiky dechových hudeb - Zlatá Křídlovka 2010 navíc okořeněné cenou za největší sympatie diváků.

Repertoir kapely je tvořen nejen skladbami v rytmu polky a valčíku předních moravských autorů (B. Kameník, J. Slabák, A. Michna, Z. Gurský, M. R. Procházka, M. Prajka, V. Maňas, V. Pfeffer a M. Kolstrunk), ale i skladbami tanečního charakteru.

Dubňanka má 16 členu. Sestává z 12 muzikantů, 3 zpěváků a zvukaře. S kapelou zpívají Anna Šilingrová, Tereza Moudrá a Jiří Sobol. Ke zpěvákům se přidává i celý sbor Dubňanky. Kapela vystupuje hlavně na tanečních zábavách, hodech, bálech, ale i na koncertech a festivalech.

Nadšení a dobrá nálada byly a jsou stále hybnou silou celé kapely. Poslech jejich písniček u Vás navodí příjemnou náladu, zapomeneta na starosti všedního dne a prožijete s nimi hezké chvíle zcela v duchu jejich hesla "Bavit se s přáteli..."

Kapelník: Ing. Petr Kadaňka
Nahrálo, vyrobilo a vydává: TONSTUDIO Jaromír Rajchman, 2008
Hudební režie: František Šimek.
Zvuková režie: Tomáš Komárek, Petr Prokop
SKU JR0210-2
Ean 8595210921020
Rok vydání 2008
Pořadové číslo 1000057703
Sleva Sleva 10 %
Doporučená prodejní cena 199,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').