Ester Kočičková / Luboš Nohavica / Kujooni - Hudba, tanec, klobása (2014)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Ester Kočičková / Luboš Nohavica / Kujooni - Hudba, tanec, klobása (2014)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 299,00 Kč

Akční cena 269,00 Kč

CD

Zrušeno, doprodej skladových zásob

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Ester Kočičková / Luboš Nohavica / Kujooni
Titul Hudba, tanec, klobása (2014)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Zrušeno, doprodej skladových zásob
Dodání do dnů 30
Tracklist 1. Hudba, tanec, klobása (twist)
2. Tři Ukrajinci (česká polka)
3. Myslivecká mazurka (mazurka)
4. Emil (hospodská)
5. Tango per Sova (slovenské tango)
6. Nemocnice v Semilech (premortal rumba)
7. Dušičková (smuteční valčík)
8. Multiplex (slow-balkan-ska)
9. Dobytek (vídeňský valčík)
10. Holky z Rakony (moll polka)
11. Kůže, guma, igelit (s/m valčík)
12. Želé (jamajské tango)
13. Světla tržnice (vietnamská pronárodní)
14. Sokolovna (pogo)
15. Naše kaše (blues)
16. Apokalypso (calypso-polka)
17. Hezké věci zpívá Gott (Oktoberfest polka)
18. Lambady (pomalá)
19. U Urbanců na dvorečku (kapůrková)
Popis Formát: CD, Album
Žánr: Worldmusic

To je zbrusu nový hudební program, který pro Vás připravili Ester KOČIČKOVÁ, Luboš NOHAVICA a slánský taneční orchestr KUJOONI.

Osvědčená autorsko interpretační dvojice Nohavica / Kočičková se po více než deseti letech takřka komorní šansonové tvorby a po posledním albu „Ester a Luboš – Černá orchidej“ rozhodla dočasně, leč radikálně změnit směr a, jak se říká, pořádně šlápnout do bubnu. A to nejen Evě a Vaškovi (pokud tito kdy nějaký měli)!

Nutný doprovod k překvapivé exkurzi do mikrosvěta klasických českých „zábav“ našli Ester s Lubošem až v malebném městečku Slaný. Objevili Kujoony; těleso rovněž profesionální, ale doslova nabité entusiasmem hodným amatérských venkovských guerill, které tak rádo a mistrně paroduje, napodobuje, či se od nich v pokoře učí...

Výsledek společného úsilí těchto dosud výsostně soběstačných uměleckých subjektů hodnotí nestranní pozorovatelé z řad odborníků pojmy jako nová dechovka se starou tradicí, intelektuální tancovačka, národně-sociální šanson i současná česká world music. Tyto pestré a slušivé reakce lze jistě stejnou měrou přičíst složce hudební, textové i výrazové. Ovšem vrchovatou měrou se na nich podílí i výkon dvorního konferenciéra programu, brilantního Stanislava Heleny.

HUDBA, TANEC, KLOBÁSA (dále jen H.T.K.) nabízí plnotučný zvuk promyšleně sestavené a dobře sehrané kapely, netradiční „kujoonská aranžmá“ i ověřené aranžérské finesy, a především hutné a současně podmanivé melodie s jasnou aspirací na hit! A, co je nejpůvabnější, každému, kdo si chce opravdu zatančit, nabízí polky, valčíky, „ploužáky“, rokenrol, rumbu, tango, pogo, twist i rytmy naprosto unikátní (calypso-polka, s/m valčík, balkan-ska, atd.).

Pro netančící publikum jsou pak jasnou devizou H.T.K. písňové texty. Právě ty činí z již téměř přežité i hojně vysmívané dechovky „zímovského střihu“ unikátní výpověď o současném životě a jeho palčivých, nezřídka ryze českých tématech, jimiž se, chtíc nechtíc, zabývá celá společnost napříč generacemi, a ta nastupující především (např. Sokolovna, Dobytek, Kůže, guma, igelit, Hezké věci zpívá Gott,atd.).

Závěrem řečeno - Kočičková, Nohavica a Kujooni jsou konečně zdravou a žádoucí alternativou ke všem rádoby novým, „in“ a „trendy“ pokusům zaujmout a pobavit nejširší vrstvy. Dík jejich prvotnímu nápadu, nespornému talentu, poctivému přístupu i uměřené dávce tolik potřebného chytrého humoru v rámci samotného vystoupení nemohu program HUDBA, TANEC, KLOBÁSA jinak, než vřele doporučit!
SKU 8594068970051
Ean 8594068970051
Rok vydání 2014
Pořadové číslo 1000111933
Sleva Sleva 10 %
Doporučená prodejní cena 299,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').