Film/Drama - Venkovský učitel

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Film/Drama - Venkovský učitel

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

99,00 Kč

DVD

Zrušeno, doprodej skladových zásob

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Film/Drama
Titul Venkovský učitel
Nosič DVD
Typ nosiče DVD
Dostupnost Zrušeno, doprodej skladových zásob
Dodání do dnů 14
Popis Formát: DVD
Žánr: Drama
Země: Česko / Francie / Německo
Rok: 2007
Délka: 121 min

Režie: Bohdan Sláma
Scénář: Bohdan Sláma
Kamera: Diviš Marek
Hudba: Vladimír Godár
Hrají: Pavel Liška, Zuzana Bydžovská, Ladislav Šedivý, Marek Daniel, Tereza Ramba, Marie Ludvíková, Zuzana Kronerová, Miroslav Krobot, František Prošek, Josef Prošek, Anna Vladyková, Pavel Vladyka, Vojtěch Kotek, Cyril Drozda, Ivo Krobot
Producenti: Petr Oukropec, Pavel Strnad, Karl Baumgartner, Thanassis Karathanos
Střih: Jan Daňhel
Zvuk: Jan Čeněk, Sebastian Schmidt
Scénografie: Václav Novák
Masky: Veronika Riehs
Kostýmy: Zuzana Krejzková

Režisér Bohdan Sláma zachycuje ve svém novém filmu osudy tří hlavních hrdinů – Učitele, Marie a Chlapce - jejichž náhodné setkání rozpoutá velký příběh lásky, přátelství a odpuštění. Každá z postav si s sebou nese tajemství, každá touží po lidské blízkosti. Film Venkovský učitel vstupuje do kin s distribučním sloganem „Každý někoho potřebuje“. Nový snímek režiséra úspěšného filmu Štěstí vznikl v česko-německo-francouzské koprodukci a v zahraničí jej zastupuje společnost Wild Bunch, distributor loňského vítězného filmu v Cannes.

Učitel (Pavel Liška) opouští gymnázium a rodiče (Zuzana Kronerová a Miroslav Krobot) v hlavním městě a přichází učit na venkovskou školu, aby tak zapomněl na nevydařené milostné vztahy a našel znovu sám sebe. Postupně získává důvěru místních lidí. Jednou z nich je svérázná statkářka Marie (Zuzana Bydžovská) a Chlapec, její sedmnáctiletý syn (Ladislav Šedivý). Marie žije po rozpadu svého manželství smířena s osamělým životem, a proto ji samotnou překvapí, když se zamiluje do Učitele. Na návštěvu za Učitelem přijíždí Přítel (Marek Daniel), který však záhy zdánlivě poklidné místo opouští a zanechává za sebou spáleniště rozvrácených vztahů. Beruška (Tereza Voříšková), která do té doby chodila s Chlapcem, ho bez rozloučení opouští. Učitel, který cítí vinu, se snaží svým přátelstvím pomoci Chlapci vrátit ztracené sebevědomí. O to větší zklamání však prožijí Chlapec a Marie, když Učitel neodolá zoufalé touze dotknout se Chlapcova těla. Dokážou v sobě hrdinové tohoto příběhu najít sílu k odpuštění, potkají nakonec lásku nebo přátelství?
SKU D004110
Ean 8590548941108
Rok vydání 2008
Pořadové číslo 1000144071
Sleva Bez slevy
Doporučená prodejní cena 99,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').