Frank Sinatra - Real Frank Sinatra (2015)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Frank Sinatra - Real Frank Sinatra (2015)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 269,00 Kč

Akční cena 250,00 Kč

3CD

Do 14 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Frank Sinatra
Titul Real Frank Sinatra (2015)
Nosič 3CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 14 dnů
Dodání do dnů 14
Tracklist Disc: 1 - CD
1. I Get a Kick Out of You
2. You Do Something to Me
3. I Only Have Eyes For You
4. When You’re Smiling (The Whole World Smiles With You)
5. September Song
6. You and I
7. Dream (When You’re Feeling Blue)
8. Oh! Look At Me Now
9. Dolores
10. Blue Moon
11. Do I Worry?
12. I’m A Fool to Want You
13. Street of Dreams
14. Be Careful, It’s My Heart (From “Holiday Inn”)
15. Stardust
16. The Birth of the Blues

Disc: 2 - CD
1. Night and Day
2. April In Paris
3. A Foggy Day
4. Begin the Beguine
5. Embraceable You
6. As Time Goes By
7. You Go To My Head
8. Autumn In New York
9. Stormy Weather
10. Someone to Watch Over Me
11. ‘S Wonderful
12. Melancholy Mood
13. The Nearness Of You
14. I Believe
15. It Had To Be You
16. Ol’ Man River

Disc: 3 - CD
1. I’ve Got a Crush on You
2. I’ll Be Seeing You
3. If I Didn’t Care
4. One for My Baby (And One More for the Road)
5. Everybody Loves Somebody
6. That Old Black Magic
7. Easy to Love / I’ve Got You Under My Skin
8. Hello, Young Lovers
9. Don’t Fence Me In
10. Fools Rush In (Where Angels Fear To Tread)
11. You’d Be So Nice to Come Home To
12. These Foolish Things (Remind Me Of You)
13. There Will Never Be Another You
14. Somebody Loves Me
15. Saturday Night (Is the Loneliest Night in the Week)
16. Put Your Dreams Away (For Another Day)
Popis Formát: 3x Audio CD, Digipack, Kompilace
Žánr: Jazz, Swing

"Říká se, že člověk žije jen jednou. A tak, jak žiju já, to bohatě stačí." - F.S.

Pracoval jako pomocník v kanceláři, chtěl být sportovním komentátorem a nakonec se stal zpěvákem, hercem a legendou, kterou obdivují celé generace. Ženy po něm šílely, zatímco on měl založenou svoji složku u FBI. Získal Oscara, dva Zlaté glóby, 10 cen Grammy, cenu Johna Fitzgeralda Kennedyho, zlatou medaili od Kongresu, Cenu Jeana Hersolta za humanitní přínos a desítky dalších, které už ani nemá cenu jmenovat. A jen tak v mezičase se stačil čtyřikrát oženit a stát se údajnou inspirací pro postavu Johnnyho Fontana z filmu Kmotr.

"Je to Frankův svět. My ostatní v něm jen žijeme." - Dean Martin

Píšou se 30. léta 20. století a dvacetiletý Francis Albert Sinatra náhodou slyší jednu z písní Binga Crosbyho. Je jeho hlasem tak okouzlen, že ačkoliv do té doby o hudební kariéře neuvažoval, okamžitě mění plány a zakládá vlastní skupinu. Hraje na večírcích, prosazuje se v místním rádiu a odtud už nevede dlouhá cesta k orchestru Harryho Jamese. Sinatrovi je 25 let, je hezký, ambiciózní, mimořádně talentovaný a ženy po něm šílí. Stává se první hvězdou, kterou věčně pronásledují náctileté fanynky, prvním zpěvákem, který jen svým jménem dokáže přitáhnout více pozornosti, než celý orchestr za ním. Ve 28 letech vydává první sólové album a o jeho výjimečném nadání nemůže být pochyb. Písně, které skupina trénuje dnem i nocí několik dnů, on ve studiu nahrává často na první pokus.

"Alkohol je možná nejhorším nepřítelem člověka, ale v Bibli se říká, že máme milovat své nepřátele." - F.S.

Zatímco řada umělců odchází bojovat do války, Sinatra je od služby v armádě kvůli zdravotním problémům osvobozen. Nadále tak může budovat svou kariéru; má vlastní televizní show, nahrává další desky, postupně se ale na žebříčku popularity propadá. V tu chvíli se rozhodne vsadit vše na jednu kartu a za mizivý honorář přijme roli ve filmu ODTUD AŽ NA VĚČNOST, za kterou nakonec získává Oscara, a znovu se vrací do nejvyšší ligy.

"Ztělesňoval vše, co ve zpěvu má být: krása, jemnost, lehkost, bezchybné frázování, styl, inteligence a srdce." - Barbra Streisand

Během padesátých let také náhodou vidí meeting světových státníků v Paříži a rozhodne se, že chce mít vlastní "summit". Narozdíl od Eisenhowera a Chruščova ale nehodlá řešit politiku, místo toho zakládá jakési zvláštní hudební seskupení, kde kromě něj vystupují i čtyři z jeho blízkých přátel; konkrétně Dean Martin, Sammy Davis Jr, Peter Lawford a Joey Bishop. Ačkoliv se členové nazývají "klanem" či "summitem", média a fanoušci jim neřeknou jinak než The Rat Pack.

"Myslím, že mým největším životním snem je předat ostatním to, co znám." - F.S.

Krysí smečka vystupuje v Las Vegas, jejich představení jsou vždy beznadějně vyprodaná a to i přesto, že diváci často do poslední chvíle netuší, kdo z pětice na podium toho večera vystoupí. Na reklamních tabulích lze často číst nápisy typu: "Dnes večer Dean, možná Frank, možná Sammy," lidé kempují před hotelem Sands, aby Franka a jeho přátele zahlédli, v podiu nejednou sedí celebrity a politici. Přes Petera, který je švagrem Johna F. Kennedyho, se Frank seznamuje s rodinou Kennedyových a okamžitě si padne do oka s Johnovým otcem Josephem, kterému slibuje, že z jeho syna udělá prezidenta USA.

"Měl samozřejmě talent, charisma a hlas, ale také osobnost, vřelost, vášeň. Nikdo ho nedokáže nahradit." - Jacques Chirac

Zahrnovala-li Frankova pomoc rodině Kennedyových jen několik vystoupení, nebo i nelegální získávání hlasů u americké mafie, už se zřejmě nikdy nedozvíme. Nicméně Frank považuje Johna za svého přítele, zpívá na jeho inauguraci, později ale jeho ego raní skutečnost, že Kennedy, bojící se obvinění ze styku s mafií, během své cesty po USA odmítá u Sinatry přespat a zůstává místo toho u Binga Crosbyho. Franka celá záležitost silně zasáhne, Peter, který nadále stojí na Johnově straně, je po hádce vyhozen z The Rat Packu a Sinatra s ním až do smrti nepromluví. A aby toho nebylo málo, Sinatrova popularita zase pomalu klesá, na americké hudební scéně se totiž stále silněji prosazuje rock'n'roll.

"Nejlepší pomstou je extrémní úspěch." - F.S.

I přesto, že Sinatra vydává hity jako Strangers in the Night nebo My Way, píseň, která je s ním sice spojována, ale Sinatra ji nikdy v lásce neměl, na počátku 70. let ze světa showbyznysu odchází. Dlouho ale v důchodu nevydrží, už v roce 1979 se vrací do čel hitparád se slavnou písní New York, New York a znovu koncertuje, byť kritici dodávají, že jeho hlas je už alkoholem a cigaretami silně poničený. Snaží se i o návrat The Rat Packu, jenže Sammy postupně umírá na rakovinu a Dean je v silné depresi ze smrti syna, a fenomenální návrat se tedy nekoná.

"Přiznejme si to: Sinatra je král." - Bing Crosby

Sinatra se přesto snaží zůstat na vrcholu, na počátku 90. let vydává album duetů, na kterém se s ním podílejí například Bono, Barbra Streisand a Aretha Franklin. I přesto, že všichni jeho nejbližší přátelé umírají a on cítí, že je na řadě, snaží se být celou dobu aktivní a plánuje si i další projekty. Když nakonec 14. května 1998 dvaaosmdesátiletý Sinatra umírá, svět cítí, že přichází o jednu z největších osobností moderní hudby. Světla v Las Vegas jsou na jeho počest zhasnuta, Bill Clinton i Elton John se k jeho smrti přes média vyjadřují, Frankův pohřeb navštíví desítky celebrit a stovky fanoušků. Sinatra je pohřben s cigaretami, flaškou Jacka Danielse, zapalovačem Zippo a mincemi, na jeho náhrobku je pak vytesán název jeho písně - "The Best Is Yet to Come" (To nejlepší teprve přijde).

"Nikdo neví, co je to štěstí, dokud se neožení. Ale pak už je moc pozdě." - F.S.

Může se jevit zvláštní, že i přes Sinatrovu extrémně úspěšnou kariéru, si ho fanoušci často váží nejen jako herce a zpěváka, ale hlavně jako člověka. Tradují se desítky historek o jeho štědrosti, ochotě pomoci a životním stylu, který by jiné přivedl zanedlouho do nemocnice nebo na psychiatrii. Lékaři mu nechtěli věřit, že jeho organismus může vydržet tak silný nápor cigaret, whiskey a ponocování, přátelé zase, že se svým rozhazovačným životem, kdy byl personálu schopný dát spropitné 500 dolarů, ještě nedostal na mizinu. Byl nesmírně zásadový, klidně byl ochotný vyrazit z večírku nejlepšího přítele, pokud se choval špatně, ale i bojkotovat všechny bary, kde Sammyho kvůli jeho černé pleti odmítli obsloužit. Když se dozvěděl, že se na film Suddenly, kde hrál psychopata toužícího zastřelit prezidenta, díval pravděpodobný vrah Johna F. Kennedyho několik dnů před atentátem, chtěl nechat všechny kopie filmu zničit. Nade vše ale miloval ženy, kvůli kterým se byl ochoten porvat, a ony zas milovaly jeho.

"Frank byl ikonou Hollywoodu. Zpíval o skutečných lidech a skutečných emocích, jeho písně přesahují dobu a čas." - Ronald Reagan

Sinatra se za svůj život oženil celkem čtyřikrát. Z prvního manželství s Nancy měl tři děti, které bezmezně miloval, ukázalo se ale, že nedokáže být věrný. Zatímco křesťansky založená Nancy byla jeho aféry ochotná tolerovat, Frank zažádal o rozvod, když se zamiloval do Avy Gardner.

Ta bývá popisována jako největší láska jeho života, manželství ale dlouho nevydrželo, protože Frank i Ava byli extrémně úspěšní, dominantní, žárliví a seběvědomí a ani jeden nebyl ze své pozice ochoten ustoupit. Série rozchodů a usmiřování tedy nakonec vyústila v jeden rozvod definitivní.

S Miou Farrow se padesátiletý Sinatra seznámil během natáčení Von Ryanova Expresu. Tehdy dvacetiletá Mia byla přibližně ve věku jeho dětí, s Frankovou dcerou Nancy, která byla o pět let starší, si prý skvěle rozuměla, a pro Sinatru samotného pak symbolizovala nový smysl života. Nicméně zatímco Frankova kariéra na tom v době jejich manželství nebyla nejlépe, o Miu jevili diváci stále větší zájem, což Sinatra neunesl, a rozvod na sebe nenechal dlouho čekat. I tak se ale s Miou do konce života přátelil.

Poslední ženou, kterou si Frank vzal, byla Barbara a ta zůstala po jeho boku 22 let až do jeho smrti. Zatímco s jeho dětmi si moc nerozuměla, k dobru jí bývá přičítána hlavně láska, s jakou se k němu v posledních letech jeho života starala.

"Věřím, po celém životě uvažování, že Frank Sinatra byl nejlepším hudebním interpretem, kterého tato země kdy zplodila." - Jonathan Schwartz
SKU 88875064222
Ean 0888750642226
Rok vydání 2015
Pořadové číslo 1000117343
Sleva Sleva 7 %
Doporučená prodejní cena 269,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').