Gitana - Kolora (2017)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Gitana - Kolora (2017)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 279,00 Kč

Akční cena 250,00 Kč

CD

Do 14 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Gitana
Titul Kolora (2017)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 14 dnů
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Kolora
2. Pláž
3. Mukhľal man
4. Vaker
5. Nápad
6. Čo keby
7. Džas denašas
8. Tutti Frutti
9. Pochop
10. Nádherná
11. Miro nav
12. Bozk voskový
13. Máš ma rád
14. Nepokojný pocit
15. Haluz čerešňová
Popis Temperament, vášeň, radost a mnoho barev. Tak to vypadalo na křtu alba Kolora zpěvačky Gitano. Večerem provázel Igor Kmeťo starší a album Kolora pokřtil duhovými barvami jeho syn Igor Kmeťo mladší. Na albu je patnáct písní, na kterých kromě samotné Gitano pracovali další výborní muzikanti a textaři.

Jsou mezi nimi Saša Okálová, Slavo Solovic, Marek Vozár, Michal Polák, Maroš Kachut, Eduard Čonka, Daniel Markus či producent Gonzi. Gitana chce, aby album Kolora ukázalo majoritnímu obyvatelstvu na Slovensku, jak může nahlížet do romského světa a vzít si odtud něco barevného.

Křest alba byl návalem radosti ze života a romského temperamentu. Slovenskou Beyoncé přišli podpořit zpěvačka Anita Soul, Silvia Sárköziová s celou kapelou Cigánski diabli a mnozí další.

"Gitana je fakticky z rodiny, neboť její děda a můj otec byli bratranci. Znám ji od narození. Vím přesně, jak je velmi talentovaná a šikovná zpěvačka. Už jako 13-letá zpívala jako Beyoncé. Pak ale odstartovala uměleckou dráhu v zahraničí, od 16-ti let cestovala po světě, zpívala na lodích, ve Francii a podobně, "řekl Igor Kmeťo starší.

Pak se Gitana vdala, narodil se jí syn, následoval rozvod a návrat na Slovensko. "Na albu Kolora jsou dobré skladby a máme tam i jednu společnou Mňa sa nezbavíš. Přeji jí, aby se lidé v tomto albu našli," dodal zpěvák.


Album Kolora pokřtil Igor Kmeťo mladší barvami, kterými nakreslil na plátno velké srdce. Do něj se pak všichni hosté podepisovali. "Je to pro mě čest, že si mě Gitana pozvala jako kmotra. Známe se asi od deseti let a máme krásný sourozenecký vztah. Albu přeji, aby rozdával lidem radost, dobrý pocit a hlavně lásku. Aby lidi sbližovalo a nechť přináší do podniků , kde ho budou hrát, na diskotéky, či lidem do auta, kde si ho budou pouštět, pouze dobrou atmosféru, "řekl kmotr Igor Kmeťo mladší.

"Toto album je kus mé cesty, poslední dva roky formování, snahy jít dál. Je za tím hodně zážitků a spolupráce s mnoha muzikanty. Byly doby, kdy ze mě nešlo nic, ani texty ani hudba, ale byly i takové, kdy se to ze mě doslova valilo. Kolora je součástí mého etnického původu a já to opravdu s láskou prezentuji. Je to barevnost, to, co prezentuje mou romskou část rodiny, ukazuje, co prožíváme, "vysvětluje Gitana.

S albem chce zkusit štěstí i v zahraničí. Na albu je i aktuální Gitanin úspěšný singl Nápad. Některé písně jsou tam v češtině, jiné v romském jazyce. A právě do těch talentovaná umělkyně vkládá největší naději.

"Myslím, že zejména ty mají šanci prorazit v západních zemích, protože romština se jim zdá mezidárodnější. Mohlo by se jim dařit na mezinárodních festivalech. Doufám však i v to, že Slovensko je připraveno na mou hudbu. Toto album by mělo říkat, jako majorita můžete nahlédnout do našeho světa a vzít si odtud něco barevné, "uzavírá Gitanaho.
SKU 28300012
Ean 8588006725452
Rok vydání 2017
Pořadové číslo 1000137722
Sleva Sleva 10 %
Doporučená prodejní cena 279,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').