Incognito - In Search Of Better Days (2016)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Incognito - In Search Of Better Days (2016)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 349,00 Kč

Akční cena 297,00 Kč

CD

Do 14 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Incognito
Titul In Search Of Better Days (2016)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 14 dnů
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Love Born In Flames – Featuring Imaani & Stuart Zender
2. Just Say Nothing – Featuring Vanessa Haynes
3. Everyday Grind – Featuring Maysa
4. Racing Through The Bends – Featuring Maysa
5. Love's Revival – Featuring Tony Momrelle
6. Selfishly – Featuring Maysa
7. Love Be The Messenger – Featuring Vanessa Haynes
8. I See The Light – Featuring Avery*Sunshine
9. Echoes Of Utopia – Featuring Stuart Zender
10. Move It Up – Featuring Vanessa Haynes
11. Crystal Walls – Featuring Katie Leone
12. Bridges Of Fire – Featuring Tomoyasu Hotei
13. All I Ever Wanted – Featuring Maysa
14. Better Days – Featuring Vula Malinga
Popis Formát: Audio CD, 17. album
Žánr: Jazz, Funk, Soul
Žemě: Velká Británie

Hudební kořeny acid jazzové kapely Incognito sahají až do 70. let, tedy zlaté éry fúzí jazzu, soulu a funku. Za jejím zrodem stojí Jean-Paul Maunick (aka Bluey) a Paul "Tubbs" Williams. Oba byli v druhé polovině 70. let členy disco-funkové skupiny Light of the World, která nahrála hned několik hitů, včetně coververze profláknuté I Shot the Sheriff. Těsně po vydání třetího LP Check Us Out, Maunick a Williams mírně pozměnili sestavu a přejmenovali kapelu na Incognito. Data vydání prvního a druhého alba sice dělí celé desetiletí, ovšem od počátku 90. let až do současnosti skupina naopak pravidelně nahrávala a plně rozvinula vlastní barevný „hybridní“ zvuk.

V roce 1981 Incognito debutovalo se singlem Parisienne Girl a vydalo LP Jazz Funk, ale po zbytek osmdesátých let se stáhlo do ústraní. Maunick pokračoval v skládání nového materiálu tzv. do šuplíku, a to i při paralelní spolupráci s Maxi Priest a jinými. Williams se později přestěhoval do Finska. Na začátku 90. let založili DJ Legend a fanoušek kapely Incognito Gilles Peterson label Talkin' Loud. Jedna z prvních kapel, které podepsali, bylo právě Incognito. Jejich remake písně Ronnieho Lawse "Always There"z roku 1991 představil světu vokál Jocelyn Brown a stal se Top Ten hitem i symbolem úspěchu vzkvétající britské acidjazzové scény. Úspěch vedl k vydání druhého alba kapely Inside Life.

Album z roku 1992 nazvané Tribes Vibes + Scribes předznamenalo příchod zpěvačky Maysy Leak do stabilní sestavy. Remake hitu Stevie Wondera Don't You Worry 'Bout a Thing se stal dalším hitem Incognita a album zabodovalo na britských i amerických hitových žebříčcích. Třetí album Positivity se setkalo doposud s největším úspěchem a vysloužilo si značnou pozornost v celé Evropě včetně Británie. Maysa se mezitím neúspěšně pokoušela o sólovou kariéru u Blue Note, což vedlo k dočasné změně na postu zpěvačky v osobě Pamely Anderson (nepleťte si se seriálovou postavou z Pobřežní hlídky). Leak se vrátila o rok později a exceluje na nahrávce Beneath the Surface. V průběhu druhé poloviny tohoto desetiletí Incognito rozšířilo svou diskografii o Remixed, Tokyo Live a No Time Like the Future.

Na dvou albech ze začátku nového tisíciletí, Life Stranger Than Fiction (2001) a Who Needs Love (2002), Marysa Leak chybí. Vrátila se až na Adventures in Black Sunshine (2004), desce, která dala prostor pro Incognito mimořádně důležité osobě, Georgu Dukovi. Bees + Flowers + Things (2006) nabídlo remixy a nově zpracované starší hity kapely, More Tales Remixed (2008) zase remixy mj. od Dimitri from Paris a Mark de Clive-Lowea.

Aktuální dekáda pro Incognito začala významným milníkem v historii skupiny, nahrávkou dvou CD Live in London: 30th Anniversary Concert a čtrnáctým studiovým albem Transatlantic R.P.M., které nazpívali Chaka Khan, Mario Biondi, Leon Ware, Ursula Rucker a Leak. Pohled na současnost Incognita prozrazuje, že pramen jejich inspirace zdaleka nevyschnul. S úspěchem se setkalo album Surreal (2012), po němž následovalo Blueyho první sólové album Leap of Faith (2013), dále pak Amplified Soul (2014). A v červnu 2016 vydají svéjiž 17. studiové album, které nazvali In Search Of Better Days !!!
SKU 0211116EMU
Ean 4029759111160
Rok vydání 2016
Pořadové číslo 1000126206
Sleva Sleva 15 %
Doporučená prodejní cena 349,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').