Indians - Somewhere Else (2013)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Indians - Somewhere Else (2013)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 419,00 Kč

Akční cena 134,00 Kč

CD

Zrušeno, doprodej skladových zásob

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Indians
Titul Somewhere Else (2013)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Zrušeno, doprodej skladových zásob
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. New 4:41
2. Bird 5:02
3. I Am Haunted 3:30
4. Magic Kids 3:02
5. Lips, Lips, Lips 5:07
6. Reality Sublime 4:42
7. Cakelakers 3:53
8. La Femme 3:40
9. Melt 5:47
10. Somewhere Else 5:31
Popis Formát: CD, Album
Žánr: Rock, Indie Rock

Submisivní solitér začátečník Søren Løkke Juul, který si nechá říkat Indians, tak padl do oka šéfům vydavatelství 4AD, že se mu rozhodli po roce fungování vydat debutovou desku Somewhere Else.

Indians je příkladem toho, jak spojení talentu a několikanásobné podpory může vynést na pomyslný vrchol i zcela začínající umělce. Navíc mimo tradiční epicentra populární hudby, jakými jsou v Evropě Londýn nebo Berlín. Dán Søren Løkke Juul zahrál poprvé jako Indians přesně před rokem. Od té doby se okolo tohoto workoholika rozjel kolotoč aktivit, který v těchto dnech korunuje vydání debutového alba Somewhere Else.

Nejdříve natočit pár dem, pak se zachytit drápkem jako předskokan kapel, od kterých se lze leccos naučit (Beirut, Bear In Heaven, Dan Deacon, Lower Dens ad.), a následně si přes krajany Efterklang získat pozornost vlivného vydavatelství. To byl scénář loňského roku Indians, který ale v protikladu tvoří hudbu mírnou, naopak snažící se čas alespoň trochu zastavit. Søren je samotář.

Nejradši vystupuje sám, maximálně doprovázen dvěma spoluhráči. A jeho hudba, stejně jako mnohem známějších The xx, je plná pomlk, které jsou nedílnou součástí výrazu Indians. Na rozdíl od městských intelektuálů The xx je Søren větší universál. Je prototypem moderního písničkáře, který z jedné vody vyšvihne kotlíkárnu postavenou na akustické kytaře a houslích (Cakelakers), vedle toho mu není cizí ani stejně submisivní čarování s elektronikou (La Femme). Portál Under The Radar šíři záběru Indians vtipně shrnul přirovnáním, že „máme co dočinění s duchem Bon Iver pocházejícím z rurálního Wisconsinu umístěného na pustou měsíční stanici“.

Debutová deska mladého Dána je rozhodně barevnější skládankou než nedávno vydaná novinka The xx. Vydavatelství 4AD si po Dead Can Dance, This Mortal Coil nebo His Name Is Alive zaháčkovalo v poslední době novou generaci snivců. Vedle Iron and Wine, Bon Iver nebo Efterklang teď nově staví Sørena Løkke Juula a stejně jako u TV On The Radio nebo The Big Pink se snaží si vychovat indie hvězdu od prvních krůčků. Zda se mu to podaří s křehkou květinkou z Dánska, je předčasné soudit. První krok Indians v podobě debutu Somewhere Else šlápnutím vedle rozhodně není.

Artwork – Brent Hildy
Co-producer – Jesper Quist Kaalund
Design – Brent Hildy
Mastered By – Christian Wright
Mixed By – Søren Løkke Juul
Producer – Søren Løkke Juul
Recorded By – Søren Løkke Juul
Written By – Søren Løkke Juul
SKU CAD3303CD-2
Ean 0652637330328
Rok vydání 2013
Pořadové číslo 1000097077
Sleva Sleva 68 %
Doporučená prodejní cena 419,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').