Julia Holter - Have You In My Wilderness (2015)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Julia Holter - Have You In My Wilderness (2015)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 319,00 Kč

Akční cena 287,00 Kč

CD

Do 14 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Julia Holter
Titul Have You In My Wilderness (2015)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 14 dnů
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Feel You 4:08
2. Silhouette 3:53
3. How Long? 3:58
4. Lucette Stranded on the Island 6:46
5. Sea Calls Me Home 3:07
6. Night Song 4:12
7. Everytime Boots 3:28
8. Betsy on the Roof 6:16
9. Vasquez 6:37
10. Have You In My Wilderness 3:36
Popis Formát: Audio CD, 4. album
Žánr: Pop
Země: USA
Stopáž: 46:00

Komorní pop, popový kabaret nebo hypnagogický pop, to jsou škatulky, s nimiž byla losangeleská skladatelka Julia Holter spojována. Dnes by jí ale víc slušela prostě jenom „romantická písničkářka“, jak sama říká v rozhovoru pro britský Guardian. Chce hlavně vyprávět příběhy, proto se dá její nová deska Have You In My Wilderness také číst jako sbírka povídek. Na rozdíl od dřívějších alb vystavěných podle antických dramat nebo muzikálu o kurtizáně nemá jednotnou dějovou linii, ale spíš jde o střípky pocitů a situací.

Od domácích nahrávek z ložnice plných ambientních ploch a dalších experimentálních projektů se Julia Holter pozvolna přibližuje klasickému popu. Nenuceně, jak je u ní zvykem. Pop jí sluší, v jejím podání je plný přirozenosti. A nejvíc napínavým příběhem je pak nakonec ten její vlastní, hudební.

Zatímco dřív Julia Holter stavěla texty na základech knížek a vysvětlovala, že neumí stvořit děj písně z ničeho, novinka je složená spíš ze surreálních mikropříběhů sepsaných jí samou. I proto byla práce na nahrávce o dost bolestnější, jak hudebnice popisuje. Mnohdy jsou písně založené na náčrtech básní, které si psala do šuplíku. Posluchači předkládá situace jako z filmu nebo divadla, podobně střídá i scény, když jednoduše v písni sdělí: „A budova zmizí.“ Také šeptá a mění hlasy jako postavy, z falzetu přechází třeba v hluboký mužský hlas. Postavy si sama vymýšlí, ale i znovu půjčuje, tentokrát od spisovatele Christophera Isherwooda z jeho Berlínských povídek.

Have You In My Wilderness je o poznání intimnější, v písních konečně můžeme poznat i Holter samotnou, jak také přiznává – jmenujme rozchodovou Silhouette, kde se vokál postupně utápí v gradujících smyčcích a fatalistických klávesách. Její hlas je však v popředí, často zamotaný do složitých aranžmá, k tomu jí dodal odvahu producent Cole M. Greif-Neill (známý spoluprací s lo-fi mystifikátorem Arielem Pinkem). Na novinku Holter zařadila i předělávky dvou svých dřívějších skladeb z alba Live Recordings. Když obě nahrávky srovnáme, teprve poznáme, kde vězí tajemství jejího úspěchu. Cit pro ambientní elektroniku totiž přetvořila v nevtíravý mnohovrstevnatý pop.

V době, kdy si velké popové hvězdy zvou ke spolupráci undergroundové hudebníky, je neskutečně vzrušující sledovat, jak se z nezávislé scény rodí umělkyně, která je třeba jednou strčí do kapsy. Vystačí si totiž s úsporností, něčím, co ji naučil underground. Dokáže skládat inteligentní pop, jemuž nechybí základní parametry, jako dynamika nebo chytlavost, a zároveň se neschovává za pompézní produkci. „Hlasitost může být klaustrofobická,“ řekla Holter v jednom z rozhovorů. V její hudbě je prostoru dost a novinka Have You In My Wilderness dost možná zůstane písničkovým albem roku.
SKU WIGCD341
Ean 0887828034123
Rok vydání 2015
Pořadové číslo 1000123156
Sleva Sleva 10 %
Doporučená prodejní cena 319,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').