Miroslav Vitous - Remembering Weather Report (2009) ACOUSTIC JAZZ

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Miroslav Vitous - Remembering Weather Report (2009) ACOUSTIC JAZZ

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

429,00 Kč

CD

Do 21 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Miroslav Vitous
Titul Remembering Weather Report (2009)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 21 dnů
Dodání do dnů 21
Tracklist 1. Variations On W. Shorter
2. Variations On Lonely Woman
3. Semina (in 3 parts)
4. Surfing With Michel
5. When Dvork Meets Miles
6. Blues Report
Popis Formát: Audio CD, Album
Žánr: Jazz

Miroslav Vitouš (* 6. prosince 1947, Praha) je český jazzový kontrabasista a baskytarista, jehož úspěchy a talent přesahují hranice České Republiky.

V šesti letech začal hrát na housle, v deseti na piáno a když mu bylo čtrnáct, začal hrát na kontrabas. Jedna z jeho prvních skupin se jmenovala Junior Trio. Na bicí s ním hrál jeho bratr Alan a na klávesy jiný známý český muzikant Jan Hammer. Studoval hudbu na Pražské konzervatoři. Mezitím zvítězil v mezinárodní hudební soutěži ve Vídni a zajistil si tak stipendium na Berklee College of Music v americkém Bostonu.

Jde o virtuózního hráče na kontrabas a baskytaru. Patří mezi nejlepší kontrabasisty světa vedle Niels-Henninga Ørsteda Pedersena, Briana Bromberga, Christiana McBridea, Scotta LaFara a Davea Hollanda. Brilantní ukázka jeho tvorby a jeho hry na kontrabas se nachází na albu Now He Sings, Now He Sobs (1968), na kterém se podíleli Chick Corea a Roy Haynes. Toto album ukazuje jejich silný rytmický smysl, geniální muzikantské cítění a naprostou jistotu hry. Píseň My One and Only Love, která pochází z tohoto alba, se řadí mezi jazzové standardy a album samo se v roce 1999 dostalo do Grammy Hall of Fame Award.

Jako zakádající člen jazz fusionové skupiny Weather Report spolupracoval s muzikanty jako jsou Jan Hammer, Freddie Hubbard, Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter, Joe Zawinul.
SKU ECM2073-2
Ean 0602517881372
Rok vydání 2009
Pořadové číslo 1000074520
Sleva Bez slevy
Doporučená prodejní cena 429,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').