Panda Bear - Meets The Grim Reaper (2015)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Panda Bear - Meets The Grim Reaper (2015)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 319,00 Kč

Akční cena 284,00 Kč

CD

Do 14 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Panda Bear
Titul Meets The Grim Reaper (2015)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 14 dnů
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Sequential Circuits
2. Mr Noah
3. Davy Jones' Locker
4. Crosswords
5. Butcher Baker Candlestick Maker
6. Boys Latin
7. Come To Your Senses
8. Tropic of Cancer
9. Shadow Of The Colossus
10. Lonely Wanderer
11. Principe Real
12. Selfish Gene
13. Acid Wash
Popis Formát: CD, Album
Žánr: Rock, Alternative Rock

Panda Bear završil magickou trilogii ve velkém stylu.

Anglický producent Peter Kember (Stereolab, Yo La Tengo), který s Noahem Lennoxem spolupracoval na jeho aktuální desce Panda Bear Meets the Grim Reaper, popsal práci svého svěřence jednoduše: dělá hudbu, která by teoreticky vůbec neměla fungovat. Ona ale funguje a lepší důkaz než novinkové album zatím Noah Lennox nepředložil.

Album můžeme vnímat jako vyvrcholení trilogie, kterému předcházel tribální sampledelický obřad v podobě desky Person Pitch (2007) a záblesky intimní euforie na albu Tomboy (2011). Grim Reaper v sobě oba přístupy spojuje a přidává i úplně čerstvý zvuk.

Podle samotného Lennoxe má být album dosud nejosobnějším dílem v jeho kariéře, jak ale napovídá název, i velká témata Panda Bear transponuje do surreálního světa, ve kterém se roztékají pravidla. Skvělou výjimkou a zároveň jedním z vrcholů alba je bezmála pastorální skladba Tropic of Cancer, ve které se Lennox podobně jako na deset let starém albu Young Prayer vrací ke smrti svého otce. V písni, kterou nadnáší tiše bublající harfa, zní Panda Bear dosud nejotevřeněji a zároveň nejsmířlivěji. Ani se nechce věřit, že oldschoolovým hiphopovým zvukem ovlivněnou skladbu Crosswords nebo oprsklý psychedelický singl Mr. Noah najdeme na stejném albu – to ale jenom dokazuje, jak sebejistý Noah Lennox v současnosti je. Ať se na desce zrovna děje cokoliv, skladby se nikdy nerozutečou za hranice, které Lennox kolíkuje svým trademarkovým vokálem.

Už je to deset let, co se Panda Bear odstěhoval za svou manželkou do Portugalska, a album Panda Bear Meets the Grim Reaper můžeme vnímat jako jakýsi dokument, který shrnuje všechno, co Lennox za tu dobu stihl udělat. Podobně jako v písni Girls jeho domovských Animal Collective nechybí ani tady introspektivní verše o tom, jak zásadně změní život člověka narození dětí. V pestrobarevných skladbách Boys Latin nebo Come To Your Senses, které jsou doslova prosycené lisabonským sluncem, zase Panda Bear zapomíná na všechny povinnosti a nechává zpívat svoje vnitřní dítě – co na tom, že zrovna v první jmenované skladbě doprovází euforickou melodii textem o temných mracích? Právě tyhle rozpory jsou už dávno pevnou součástí všech skladeb, kterých se Panda Bear dotknul.

Někdo by mohl desce vytknout roztříštěnost a časté přepínání mezi náladami, pokud chce ale člověk podat podrobnou, i když zašifrovanou zprávu o životě, jiný přístup zvolit nemůže. Nikdo nechce poslouchat padesát minut střelené psychedelie a nikoho nezajímá album plné balad. Právě fakt, že Panda Bear oba přístupy míchá v naprosto přesném poměru, vyvolává v posluchači dojem, že alespoň nakukuje do světa, kde Panda Bear pobývá celý život. A ten svět je nesmírně lákavý a návykový.
SKU WIGCD345
Ean 0887828034529
Rok vydání 2015
Pořadové číslo 1000112071
Sleva Sleva 11 %
Doporučená prodejní cena 319,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').