Queen - Made In Heaven (Remastered 2011)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Queen - Made In Heaven (Remastered 2011)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 379,00 Kč

Akční cena 329,00 Kč

CD

Do 14 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Queen
Titul Made In Heaven (Remastered 2011)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 14 dnů
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. It's A Beautiful Day 2:34
2. Made In Heaven 5:24
3. Let Me Live 4:45
4. Mother Love 4:49
5. My Life Has Been Saved 3:15
6. I Was Born To Love You 4:49
7. Heaven For Everyone 5:36
8. Too Much Love Will Kill You 4:20
9. You Don't Fool Me 5:24
10. A Winter's Tale 3:50
11. It's A Beautiful Day (Reprise) 3:00
12. [Yeah] 0:04
13. [Untitled] 22:34
Popis Formát: CD, Album, Remastered, Reissue
Původní vydání: 1995
Žánr: Rock
Styl: Pop Rock

"Made in Heaven" je dvacáté první řadové album slavné britské skupiny Queen, které bylo vydané v roce 1995. Ihned po dokončení nahrávání LP Innuendo se Freddie rozhodl, že se pustí do nových písní, které by mohly vyjít jako B strany k připravovaným singlům. Začalo se pracovat na skladbách A Winter´s Tale, You Don´t Fool Me a Mother Love. Poslední jmenovanou už Freddie dokončit nestačil a jde o úplně jeho poslední nahrávku. Poslední skladbu, kterou napsal, byla koleda A Winter´s Tale.

Freddiemu se tyto písničky zdály natolik dobré, že by jich byla škoda využít jen jako B strany singlů. Queen se rozhodli, že je schovají pro své příští album, kterého se Freddie už nedožil. Ze stejné nahrávací session pochází i písnička Lost Opportunity, kterou nazpíval Brian. Vyšla na CD singlu I´m Going Slightly Mad v roce 1991. Po Freddieho smrti se zbylí členové Queen rozhodli album dokončit. Úplně nejstarší nahrávkou, se kterou pracovali, je demo It´s A Beautiful Day z roku 1980. Sáhli také do Freddieho sólové kariéry a předělali dvě nahrávky z jeho debutu Mr. Bad Guy, Made in Heaven a I Was Born To Love You (ta slavila v roce 1985 v hitparádách velký úspěch).

Z období natáčení alba The Miracle vybrali zapomenutou písničku My Life Has Been Saved, která vyšla jen na druhé straně singlu, a dali ji nový zvukový kabát. Ze stejného období pochází i balada Too Much Love Will Kill You. Tu mohli fanoušci slyšet mj. na vzpomínkovém koncertě pro Freddieho v roce 1992, ale především ji znali v Brianově verzi z jeho sólové desky Back To The Light. Od Rogera zase pochází skladba Heaven For Everyone. Ten ji nahrál se svou skupinou The Cross v roce 1987, avšak nezaznamenala žádný úspěch. Ve stejné době vyšla i verze s Freddieho vokálem. Pro album Made In Heaven byla kompletně přepracována. Nejvíce času zabrala práce s fragmentem Let Me Live, který Queen natáčeli v roce 1983 se zpěvákem Rodem Stewartem. Nikdy věc nedokončili.

Vokál Stewarta se na albu nakonec neobjevil. Zbylé sloky nazpívali Brian s Rogerem a je to tak jediná písnička skupiny Queen, kde se o hlavní vokál dělí všichni tři! Zároveň jde o jediný song v jejich repertoáru, který má gospelový charakter. K albu vyšlo celkem 5 singlů a všechny se umístili v hitparádě v TOP 30. Čtyři z nich (kromě A Winter´s Tale) vyšly o čtyři roky později na výběru Greatest Hits III.

Queen je britská rocková hudební skupina, která má své počátky už v roce 1968 (tehdy začali jako trio zvané Smile). Je považována za jednu z nejlepších a nejvlivnějších hudebních skupin všech dob. Původně v roce 1970 skupinu tvořili kytarista Brian May, zpěvák Freddie Mercury a bubeník Roger Taylor, o pár měsíců později se k nim přidal baskytarista John Deacon. Brian May začínal ve skupině The Others, v roce 1969 založil s Taylorem kapelu Smile. Obě se však krátce po svém vzniku rozpadly, a tak 19. února 1971 spolu s ostatními spoluhráči poprvé vystoupili pod názvem „Queen“.

Počínaje rokem 1973 vydali patnáct studiových a pět živých desek, řadu kompilací a singlů. Osmnáctkrát obsadily jejich nahrávky první příčku albových hitparád po celém světě (např. Bohemian Rhapsody, Under Pressure nebo Innuendo). Během své historie obdrželi množství ocenění za živé pojetí skladeb, prodeje alb i hudební přínos. Jejich vystoupení na Live Aid v r. 1985 bylo zvoleno nejlepším koncertem všech dob. V roce 2001 byli uvedeni do Rock and Roll Hall of Fame, o rok později na Hollywoodský chodník slávy.

Artwork [Sculpture] – Irena Sedlecka
Artwork, Design [Sleeve Design], Photography By [Cover Photograph] – Richard Gray (2)
Bass Guitar, Keyboards – John Deacon
Co-producer, Engineer – David Richards, Joshua J. Macrae, Justin Shirley-Smith
Drums, Percussion, Keyboards, Vocals – Roger Taylor
Executive-Producer – Brian May, Roger Taylor
Guitar, Keyboards, Vocals – Brian May
Liner Notes [Sleeve Notes] – Gary Taylor (6), Greg Brooks (2)
Management – Jim Beach (2)
Photography By [Other Photographs] – Douglas Puddifoot, Neal Preston
Producer, Arranged By, Artwork By [Sleeve Design] – Queen
Recorded By [Additional Material] – Mack (2)
Remastered By – Bob Ludwig
Supervised By [Mixing Supervision By] – David Richards
Technician [Additional Audio Restoration] – Kris Fredriksson
Technician [Additional Audio Supervision] – Joshua J Macrae
Technician [Audio Supervision] – Justin Shirley-Smith, Kris Fredriksson
Technician [Studio Equipment Co-ordination] – Martin Groves, Peter Malandrone, Steve Prior
Vocals, Piano, Keyboards – Freddie Mercury
SKU 2780017
Ean 0602527800172
Rok vydání 2011
Pořadové číslo 1000087833
Sleva Sleva 13 %
Doporučená prodejní cena 379,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').