Renée Fleming - Christmas In New York (2014) KLASIKA

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Renée Fleming - Christmas In New York (2014) KLASIKA

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 379,00 Kč

Akční cena 179,00 Kč

CD

Zrušeno, doprodej skladových zásob

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Renée Fleming
Titul Christmas In New York (2014)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Zrušeno, doprodej skladových zásob
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Winter Wonderland - Marsalis, Wynton
2. Have Yourself A Merry Little Christmas - Porter, Gregory
3. Silver Bells - O'hara, Kelli
4. Merry Christmas, Darling - Botti, Chris
5. The Christmas Waltz
6. Who Knows Where The Time Goes - Mehldau, Brad
7. Sleigh Ride - Marsalis, Wynton
8. Snowbound - Elling, Kurt
9. In The Bleak Midwinter - Wainwright, Rufus
10. Central Park Serenade - Porter, Gregory
11. The Man With The Bag
12. Love And Hard Times - Mehldau, Brad
13. Still, Still, Still - Elling, Kurt
Popis Formát: CD, Album
Žánr: Vánoční hudba

Americká sopranistka a jedna z největších hvězd operní scény Renée Fleming si pro jednou odskočila od klasického repertoáru a rozhodla se, že i ona přinese několik vánočních melodií do svátečního času. Nahrávku nazvala "Christmas In New York" a zvolila pro ni celkem třináct převážně tradičních amerických melodií. Jsou mezi nimi například "Silver Bells", "Sleigh Ride", "Winter Wonderland" nebo "Snowbound".

To ale není vše. Do studia si k sobě pozvala současnou americkou jazzovou špičku a vánoční písně tak s ní nahrávali Kurt Elling, Brad Mehldau, Gregory Porter, Wynton Marsalis, Chris Botti nebo americká muzikálová zpěvačka Kelli O'Hara. Není tedy divu, že výsledkem jsou vánoční písně na pomezí jazzu a klasické hudby.

RENÉE FLEMING:
Renée Flemingová, nepřechýleně Renée Fleming (* 14. února 1959, Indiana, Pensylvánie) je světoznámá americká operní pěvkyně s plným lyrickým sopránovým hlasem.

Repertoár Renée Flemingové obsahuje především koloraturní, lyrická a spinto sopránová operní díla, ale také písně, např. od Richarda Strausse. Renée Flemingová je hvězdou Metropolitní opery v New Yorku. Účinkovala v operních domech mj. v Itálii, Německu, Rakousku a ve Francii a také na mnoha koncertech, mimo jiné i v Česku a Rusku. V jazycích těchto zemí také zpívá; plynně hovoří německy a francouzsky, částečně italsky.

Mezi její významné role patří hraběnka Almaviva z Mozartovy opery Figarova svatba, Desdemona ve Verdiho Othellu, Violetta z Verdiho opery La traviata, titulní role ve Dvořákově Rusalce, hlavní postava v Massenetově Manon, stejně tak v jeho opeře Thaïs. V posledních letech vytvořila na několika světových scénách hlavní role v operách Richarda Strausse Arabella a Růžový kavalír (Marschallin). Ve Straussově opeře Capriccio vytváří roli hraběnky Madeleine, a to již od roku 2004, kdy debutovala v Paříži (Palais Garnier). V červnu 2013 vystoupila v této roli na scéně Vídeňské státní opery.

Spolupracovala s významnými dirigenty, jako jsou Claudio Abbado, James Levine, Charles Mackerras, Kurt Masur, Zubin Mehta, André Previn a další.
SKU 4786770
Ean 0028947867708
Rok vydání 2014
Pořadové číslo 1000111462
Sleva Sleva 53 %
Doporučená prodejní cena 379,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').