Shamir - Ratchet (2015) /DIGISLEEVE

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Shamir - Ratchet (2015) /DIGISLEEVE

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 369,00 Kč

Akční cena 170,00 Kč

CD

Zrušeno, doprodej skladových zásob

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Shamir
Titul Ratchet (2015)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Zrušeno, doprodej skladových zásob
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Vegas
2. Make A Scene
3. On The Regular
4. Call It Off
5. Hot Mess
6. Demon
7. In For The Kill
8. Youth
9. Darker
10. Head In The Clouds
Popis Formát: CD, Album
Žánr: Electronic, Funk / Soul
Styl: Disco

Důraz na queer estetiku se stal v posledních letech důležitou součástí progresivního popu a dvacetiletý Shamir patří k těm interpretům, kteří z ní čerpají to nejlepší. Díky tomu jeho hyperpopový debut Ratchet dokáže být zábavný i po opakovaných přehráních.

Shamir Bailey přiznává, že mu nebylo po chuti, když byl jeho vokál pokládán za ženský. „Nejdřív mě to vyvádělo z rovnováhy, štvalo mě to. Pak jsem si ale uvědomil, že to není břemeno, ale něco, co mě dělá unikátním. Proto jsem se rozhodl zahrnout to do své tvorby,“ řekl Shamir loni pro Interview Magazine.

V té době už měl za sebou první EP Northtown, vydané pod newyorským labelem Godmode. Díky němu se jeho jméno začalo skloňovat v kontextu největších nadějí roku 2014. Nick Sylvester z Godmode dokonce prvotinu označil za „Yeezuse“ R&B. O jeho rostoucí slávě svědčí i focení pro časopis Vogue, který v minulosti otiskl snímky řady queer umělců, včetně producenta Arcy nebo Mykkiho Blanca.

Na debutovém albu "Ratchet" vytáhl Shamir své androgynní rysy do popředí. Nedá moc práce dešifrovat inspiraci velkými vzory Michaelem Jacksonem a Princem, o vykrádání však nemůže být řeč. Ačkoli Shamir několikrát upozornil, že nikdy nebyl velkým fanouškem taneční hudby, na mnoha místech alba "Ratchet" chytře kombinuje oldschoolové house a techno beaty se vzletnými melodiemi ujetého diska. S hatery už si hlavu příliš neláme, což je slyšet i v sebevědomém singlu 'On the Regular', ve kterém glorifikuje sám sebe, aniž by posluchači vysvětloval, jestli to má brát vážně.

Album "Ratchet" může být při prvních posleších poněkud otravné. Mladý zpěvák občas neudrží svůj entuziasmus a song začne být tzv. „too much funky“. Kdo ale vydrží, prokouše se k chytrému popu, který si nepotřebuje vypomáhat queer kýčem. Dvacetiletý Shamir si je vědom svého talentu a nebojí se ho dávat na odiv. I z toho důvodu zní hyperpopový debut jako vyspělá deska, která se umí vnutit, ať už posluchač chce, nebo ne.
SKU XLCD672
Ean 0634904067229
Rok vydání 2015
Pořadové číslo 1000117718
Sleva Sleva 54 %
Doporučená prodejní cena 369,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').