Stromboli - Fiat Lux (2014)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Stromboli - Fiat Lux (2014)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 299,00 Kč

Akční cena 259,00 Kč

CD

Do 7 dnů

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Stromboli
Titul Fiat Lux (2014)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Do 7 dnů
Dodání do dnů 7
Tracklist 1. Tetování 04:54
2. Fiat Lux 03:28
3. Katova pomocnice 06:23
4. Pomož, svatá namátko 05:06
5. Tesáky 05:17
6. Devastace srdeční krajiny 03:27
7. Štěk 04:08
8. Být nocí či nebýt dnem 05:04
9. Já bloudím ráda 06:19
10. Post Scriptum 03:32
Popis Formát: CD, Album
Žánr: Rock

Hlava, srdce a duše skupiny Stromboli, Michal Pavlíček složil 10 nových skladeb. Svým hlasem a projevem mu dominuje Bára Basiková. Bára Basiková: "Album je víc písničkové, ale nejsou na něm obyčejné písničky. Mají určitou hudební nadstavbu, nejsou v nich tradiční a zažité postupy. Michal napsal krásné melodie, které jsou pro Stromboli charakteristické a navazují na první období kapely."

Písně otextoval Vlastimil Třešňák a ke dvěma napsal texty Petr Kolečko. Na obale, který vychází z toho původního, slavného, debutového, pracovali akademický sochař Michal Blažek a fotograf a kameraman Jan Malíř.

Michal Pavlíček: "Hudebně pro mne nebylo těžké navázat, ale o čem zpívat? To byla zásadní otázka, kterou jsem si kladl. A jsem rád, že obsah sdělení nakonec určily první texty Vlasty Třešňáka. Poslal mi své básně a ty mne prostě vzaly u srdce. Některé jsem zhudebnil, některé vznikly až poté, co jsem napsal hudbu. Dva texty napsal Petr Kolečko, i ty do koncepce alba také zapadly."

Počátky skupiny Stromboli pohybující se na hranicích rocku a nové vlny sahají do jara 1985, kdy vznikla jako původně příležitostná kapela pro živý koncert tria Michala Pavlíčka na festivalu Jazz Praha ve složení kytarista Michal Pavlíček, baskytarista Vladimír Guma Kulhánek a bubeník Klaudius Kryšpín.

V únoru 1986 skupina dostala název Stromboli (inspirováno Pavlíčkovým zážitkem, kdy viděl erupci stejnojmenné sopky). Přibyly dvě členky: vokalistka Bára Basiková (která přišla z Precedensu) a klávesistka Vendula Kašpárková, a Gumu Kulhánka vystřídal Jiří Veselý. Stálým hostem byl i Vilém Čok, který zpíval mediálně nejslavnější skladbu Stromboli Ó hory, ó hory.

Debutové dvojalbum vyšlo v Pantonu pod názvem Michal Pavlíček – Stromboli v roce 1987. Čtyři skladby měly za text básně Christiana Morgensterna v překladu Jiřího Hiršala a ostatní otextovali Zuzana Michnová, Josef Novotný a Vilém Čok. O dva roky později vyšlo u Pantonu album Shutdown. Veškerou hudbu opět složil Michal Pavlíček, texty jsou dílem Martina Němce, Michaela Žantovského, Michala Horáčka a Ondřeje Hejmy.

Několik ochutnávek z nového alba bude tvořit i část velkolepého koncertu v O2 areně 4. prosince od 20.00, kde Stromboli vystoupí v původní sestavě i s dřívějšími příležitostnými hosty skupiny, a to ve složení: Michal Pavlíček, Bára Basiková, Klaudius Kryšpín, Jiří Veselý, Vendula Kašpárková, Vilém Čok, Vladimír Guma Kulhánek a Roman Dragoun.

Album bude při té příležitosti rovněž pokřtěno. Scénu a světelné show na koncertě designuje a zajišťuje Pink Panther Agency - Radek Havlíček a Petr Panki Volek. Management a produkci kapely Stromboli zajištuje Rockingbooking production.
SKU 2564618776/M
Ean 0825646187768
Rok vydání 2014
Pořadové číslo 1000110997
Sleva Sleva 13 %
Doporučená prodejní cena 299,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').