Thirty Seconds To Mars - This Is War (2009)

Dvojklikem na obrázek ho zobrazíte v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Thirty Seconds To Mars - This Is War (2009)

Můžete být první, kdo napíše recenzi tohoto produktu

Běžná cena: 299,00 Kč

Akční cena 179,00 Kč

CD

Zrušeno, doprodej skladových zásob

NEBO

Další informace

` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` ` `
Interpret Thirty Seconds To Mars
Titul This Is War (2009)
Nosič CD
Typ nosiče CD
Dostupnost Zrušeno, doprodej skladových zásob
Dodání do dnů 14
Tracklist 1. Escape 2:23
2. Night Of The Hunter 5:40
3. Kings And Queens 5:47
4. This Is War 5:27
5. 100 Suns 1:58
6. Hurricane 6:12
7. Closer To The Edge 4:33
8. Vox Populi 5:43
9. Search And Destroy 5:38
10. Alibi 5:59
11. Stranger In A Strange Land 6:54
12. L490 4:26
Popis Když kapela před lety začínala, jedním z trumfů byla postava herce Jareda Leto za mikrofonem. Za dobu své existence se ale 30 Seconds To Mars podařilo od téhle nálepky oprostit a fungovat jako zralá skupina, za kterou mluví především její hudba. To je ostatně patrné i z tohoto alba.

Když před lety sourozenci Jared a Shannon Leto zakládali kapelu, velkým očekáváním nejspíš neoplývali. Patrně si od celého projektu neslibovali víc než hraní na oslavách přátel z herecké branže a občasné vystupování v lokálních klubech po Kalifornii. Jenže události nabraly zcela jiný směr a z 30 Seconds To Mars se stala skupina, která si vysloužila označení "velká". Po čtyřech letech od vydání veleúspěšné "A Beautiful Lie" na konci roku 2008 vydali v pořadí třetí album.

Formace si vždycky ve svém projevu potrpěla na rozmáchlá gesta. Ovšem výraz rozmáchlá není v tomhle případě myšlen coby synonymum pro prázdná. S nosnými motivy 30 Seconds To Mars pracovali už na albové dvojce, takže když s podobnými postupy Jared Leto a spol. přichází na "This Is War," bude patrně málokdo překvapen. Co ovšem nejednoho příznivce zarazí, je fakt, kam se odvážili pokročit. Zásoba výrazových prostředků se totiž rozšířila o okázalé, skoro až hymnické motivy. Téměř každá z dvanácti skladeb obsahuje mnohohlasé sbory. Výsledkem je pak doslova pompézní atmosféra. Údajně byly všechny vícehlasy nazpívány fanoušky kapely... Podstatný je fakt, jakým způsobem tyto prvky výsledný dojem obohacují a posouvají zase o kus dál. Svůj díl na tom nesou elektronické aranže stejně jako Jaredův vzletný vokál.

V souvislosti s "This Is War" se o žádných převratech v hudební historii mluvit nedá. Ostatně je nepravděpodobné, že by muzikanti podobné ambice vůbec kdy měli. V zásadě lze říct, že album kopíruje to podstatné, co současná rocková hudba nabízí. Zároveň naplno využívá moderních postupů a aktuálních technologických možností. Kolekci tak lze vnímat jako názornou ukázku, jak se dá dělat rocková hudba deset let od začátku nového tisíciletí.

Desku This Is War předznamenal singl Kings & Queens. Skladba splňuje parametry klasického emo-rockového hitu - má silnou melodii, působivou atmosféru i dostatečně pompézní refrén. Atributy podařené žánrové nahrávky ostatně nese celé album, na které producentsky dohlížel ostřílený Flood (dříve například U2, Nine Inch Nails nebo Depeche Mode). Najdou se však i velmi překvapivé momenty, například hostující rapper Kanye West, jenž se k 30 Seconds To Mars připojil ve skladbě Hurricane...
SKU 9651112
Ean 5099996511121
Rok vydání 2009
Pořadové číslo 1000097734
Sleva Sleva 40 %
Doporučená prodejní cena 299,00 Kč

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').